Facturatie software

Facturatie software

Als startende ondernemer moet u met heel veel zaken rekening houden. U start geen bedrijf om u bezig te houden met de administratie, maar met uw passie. Toch moet u de administratie en uw boekhouding zorgvuldig opvolgen. Het gebruiken van een goed facturatieprogramma is hierbij een grote hulp. Goede facturatie software helpt u het overzicht te bewaren, alles op te volgen en elimineert menselijke fouten die u als startende ondernemer zou kunnen maken. Wanneer uw bedrijf groeit zal goede software alleen maar noodzakelijker worden, daarom is het aangeraden om de facturatie onmiddellijk goed te starten. Facturatieprogramma’s in de cloud zoals bijvoorbeeld onFact.be brengen nog extra voordelen met zich mee zoals een automatische back-up, verzending en opvolging via e-mail, BTW-nummer validatie, …

De voordelen van facturatie software op een rijtje

  • Facturen zijn sneller aangemaakt met specifieke facturatie software
  • Minder kans op fouten door automatische nummering op datum.
  • Een centraal klantenbestand zorgt ervoor dat u in geen tijd facturen kunt aanmaken voor vaste klanten
  • Verzending via e-mail zorgt ervoor dat de klant onmiddellijk de factuur ontvangt en kan betalen.
  • Online factuurprogramma’s zorgen voor een automatische back-up van uw facturen. Het is een ramp als ondernemer om al uw facturen te verliezen door een computercrash!
  • Door de BTW-nummer validatie in facturatie software gaat u geen facturen aanmaken voor foutieve BTW-nummers waarvoor u een boete zou kunnen krijgen.
  • U kunt eenvoudig opvolgen welke facturen betaald zijn en voor welke u herinneringen moet sturen. Als u niet op de hoogte bent dat een klant niet betaald heeft verliest u inkomsten waarop u toch BTW, sociale bijdragen en belastingen moet betalen!

 

TipBij de opmaak van een foute factuur kunt u boetes krijgen van €50 per factuur. Als u  nog maar twee foute facturen maakt per jaar is de kost van een facturatieprogramma al uitgespaard. Bovendien kunt u zelf veel aangenamer werken. Ook de kost van het verzenden via de post, wat oploopt tot meer dan €1 per factuur, kan uitgespaard worden door de facturen digitaal te verzenden en op te volgen. Facturatie software = een aanrader.

Op deze website kunt u gratis 14 dagen een facturatieprogramma uitproberen. Er is ook een gratis versie beschikbaar voor kleine en beginnende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *