Basiskennis bedrijfsbeheer

Basiskennis bedrijfsbeheer

Om in België een eigen zaak te starten moet u bewijzen dat u hiervoor over voldoende kennis beschikt. Je kan deze basiskennis bedrijfsbeheer bewijzen op verschillende manieren:

  • Met het getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer. In sommige richtingen van de middelbare school wordt bedrijfsbeheer opgenomen in het lessenpakket. Als gevolg heeft u wellicht ook aan het einde van uw middelbare carrière zo een getuigschrift ontvangen. Dit attest kan ook verkregen worden bij de centrale examencommissie.
  • Diploma hoger onderwijs of universiteit: wanneer u in het bezit bent van een diploma hoger onderwijs of universiteit hoeft u niet meer apart aan te tonen dat u kennis heeft van het bedrijfsbeheer. Het is wel ten sterkste aangeraden om toch een cursus bedrijfsbeheer door te nemen om op de hoogte te zijn van al uw rechten en plichten.
  • Getuigschrift van een erkende versnelde cursus bedrijfsbeheer (128 uur): Wanneer u 128 uur cursus heeft gevolgd bij een erkende opleiding heeft u voldoende kennis over het beheren van uw eigen zaak.

Indien u voldoet aan één van de vorige voorwaarden opent u een zakelijke rekening voor uw bedrijfAttest basiskennis bedrijfsbeheer behalen

Wanneer u nog niet beschikt over een geldig attest zijn er twee snelle manieren om dit alsnog te behalen. U kunt een erkende opleiding volgen en hiervoor een getuigschrift ontvangen. Deze opleiding moet u wel minstens 128 uur volgen, wat overeenkomt met 16 volledige dagen.

Wanneer u de basiskennis bedrijfsbeheer uzelf aanleert zal u hier wellicht minder tijd aan spenderen. U moet dan wel bewijzen dat u de leerstof voldoende onder de knie hebt tijdens een examen bij de centrale examencommissie. Dit examen verloopt op de computer gelijkaardig aan het rijexamen. Wanneer u slaagt voor dit examen ontvangt u binnen de 14 dagen het attest en kunt u starten met uw eigen zaak. De Vlaamse overheid stelt zelf een cursus ter beschikking ter voorbereiding van dit examen.

Klik hier om de syllabus van de Vlaamse overheid te openenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *